KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Tematy globalne

Wrzesień

Grupa I
1. Jestem przedszkolakiem
2. Bawię się wesoło
3. Owoce
4. Warzywa

Grupa II
1. Witamy w przedszkolu
2. Bezpieczna droga do przedszkola
3. Nadeszła jesień - zmiany w lesie i parku
4. Co robią zwierzęta jesienią?

Grupa III
1. Poznajemy siebie
2. Kontrakt grupy
3. Potrafię zadbać o siebie
4. Moja droga do przedszkola.

Grupa IV
1. Witamy w przedszkolu
2.Moja grupa, moje zasady
3. Bezpieczna droga do przedszkola
4. Nadeszła jesień - zmiany w lesie i parku

Grupa V
1. W przedszkolu - 2 tygodnie
2. Moja droga do przedszkola
3. Nadeszła jesień

Grupa VI
1. W przedszkolu
2. Zasady i normy w przedszkolu
3. Moja droga do przedszkola
4. Nadeszła jesień

Październik

Grupa I
1. Grzyby
2. Bezpieczny przedszkolak
3. Nasi ulubieńcy - kot
4. Dary jesieni - 2 tygodnie 

Grupa II
1. Jesień w sadzie
2. Jesień w ogrodzie
3. O sobie samym
4. Moje zmysły

Grupa III
1. Nadeszła jesień
2. Kolorowe warzywa
3. Jesień w sadzie
4. Leśne zwierzęta

Grupa IV
1. Jesień w sadzie
2. Jesień na działce
3. Co robią zwierzęta jesienią?
4. O sobie samym
5. Nasze zmysły

Grupa V
1. Jesień w sadzie
2. Warzywa znane i lubiane
3. Moja rodzina
4. Zwierzęta domowe

Grupa VI
1.Jesień w sadzie
2. Jesień w ogrodzie
3. Moja rodzina
4. Zwierzęta domowe

Listopad

Grupa I
1. Spotkanie z jeżem
2. Wiewiórka i jej zapasy
3. Domy i domki
4. Jest chłodno i deszczowo 

Grupa II
1. Dbamy o zdrowie
2. Tutaj rosły paprocie
3. Urządzenia elektryczne
4. Domowi ulubieńcy

Grupa III
1. Moja rodzina
2. Mój dom, moja ojczyzna
3. Moje prawa i obowiązki
4. Moje zdrowie i bezpieczeństwo

Grupa IV
1. Jesienne nastroje
2. Projekt książka
3. Dbamy o zdrowie
4. Moje domowe zwierzątko

Grupa V
1. Domy i domki
2. Urządzenia elektryczne
3. Pada deszcz
4. Zdrowie naszym skarbem

Grupa VI
1. Urządzenia elektryczne
2. Domy i domki
3. Zdrowie - nasz skarb
4. Pada deszcz

Grudzień

Grupa I
1. Czekamy na Mikołaja
2. Choinka w naszej sali
3. Święta tuż, tuż - 2 tygodnie

Grupa II
1. Chcę być matematykiem
2. Idzie zima
3. Święta tuż, tuż
4. To już święta
5. Zimowe zabawy

Grupa III
1. Jak wyglądał świat przed milionami lat
2. Idzie ima ze śniegiem
3. Idą święta - 2 tygodnie
4. Idzie Nowy Rok

Grupa IV
1. Tu rosły paprocie
2.Nadchodzi zima
3. Święta Bożego Narodzenia - 2 tygodnie
4. Mijają dni, miesiące, lata

Grupa V
1. Zdrowie naszym skarbem
2. Co robimy w wolnym czasie
3. To już zima
4. Święta tuż, tuż

Grupa VI
1. Co robimy w wolnym czasie?
2. Jak wyglądał świat przed milionami lat
3. Święta Bożego Narodzenia - 2 tygodnie
4. Projekt "Przyjaźń"

Styczeń

Grupa I
1. Zima i ptaki
2. Karnawałowe zabawy
3. Moja Babcia i mój Dziadek
4. Zabawy na śniegu

Grupa II
1. Zwierzęta są głodne
2. Budowle w długie zimowe wieczory
3. Babcia i Dziadek
4. Zimą w krainie baśni

Grupa III
1. Kalendarz
2. W świecie baśni
3. Babcia i Dziadek
4. Pamiętajmy o zwierzętach

Grupa IV
1. Zwierzęta są głodne
2. Bezpieczne ferie
3. Święto Babci i Dziadka
4. Urządzenia elektryczne

Grupa V
1. Ferie zimowe - 2 tygodnie
2. W świecie baśni z babcią i dziadkiem - 2 tygodnie

Grupa VI
1. Pamiętajmy o zwierzętach
2. Ferie zimowe i bezpieczeństwo
3. Kochane Babcie i Dziadkowie
4. W świecie baśni

Luty

Grupa I
1. Dbamy o czystość
2. Ulubione zabawy i zabawki
3. Zakładamy "zielony ogródek"
4. W świecie bajki

Grupa II
1. Jestem samodzielny w kuchni
2. Moje zdrowie i bezpieczeństwo
3. Chciałbym być muzykiem
4. Mój dom

Grupa III
1. Muzyka wokół nas
2. Nie jesteśmy sami w kosmosie
3. Poznajemy zawody
4. "Zielony ogródek" w naszej sali

Grupa IV
1. W świecie baśni
2. Jestem samodzielny w kuchni
3. Chciałbym być matematykiem
4. Kosmos

Grupa V
1. Pamiętajmy o zwierzętach
2. Zabawy na śniegu
3. Tak nam mija czas
4. Nie jesteśmy sami w kosmosie

Grupa VI
1. Zabawy na śniegu
2. Tak mija nam czas
3. Każdy zawód jest dobry
4. Nie jesteśmy sami w kosmosie

Marzec

Grupa I
1. Poznajemy zawody
2. W krainie muzyki
3. Szukamy wiosny
4. Święta Wielkanocne

Grupa II
1. Znamy różne zawody
2. Chciałbym być aktorem
3. Co się dzieje w kosmosie?
4. Nadeszła wiosna
5. Wielkanoc

Grupa III
1. Zwierzęta dżungli i sawanny
2. Zwierzęta naszych pól i lasów
3. Marcowa pogoda
4. Wiosenne przebudzenie

Grupa IV
1. Muzyka jest wszędzie
2. W świecie teatru
3. Wiosna, wiosna
4. Święta Wielkanocne - tygodnie

Grupa V
1. W świecie zwierząt
2. Zwierzęta sprzed milionów lat
3. Marcowa pogoda
4. Nadeszła wiosna

Grupa VI
1. W świecie zwierząt
2. Zwierzęta sprzed milionów lat
3. Marcowa pogoda
4. Nadeszła wiosna