KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rozkład dnia

GRUPY STARSZE

6.30 – 8.00 Schodzenie się dzieci, zajęcia wspomagające prowadzone przez nauczyciela,
przygotowanie pomocy do zajęć i zabaw wspólnie z dziećmi.

8.00 – 8.30 Zabawy dowolne podejmowane przez dzieci.

8.30 - 8.40 Ćwiczenia poranne.

8.40 – 9.00 Przygotowanie do śniadania, śniadanie.

9.00 – 9.40 Zajęcia dydaktyczne w sali lub w ogrodzie.

9.40 – 11.30 Czynności samoobsługowe w szatni (ubieranie, rozbieranie),
pobyt w ogrodzie, spacery, wycieczki.

11.30 – 11.40 Słuchanie bajek czytanych przez nauczyciela.

11.40 – 12.20 Przygotowanie do obiadu, obiad, czynnosci samoobsługowe, mycie zębów.

11.20 – 12.50 Zabawy dowolne podejmowane przez dzieci.

12.50 – 13.00 Zabawa Ruchowa.

13.00 – 14.30 Rozwijanie zainteresowań i uzdolnień dzieci, zabawy w kącikach zainteresowań
lub pobyt na świeżym powietrzu.

14.30 – 15.00 Podwieczorek.

15.00 – 15.10 Zabawa ruchowa.

15.10 -17.00 Zajęcia wspomagające prowadzone przez nauczyciela, swobodna zabawa
w kącikach zainteresowań lub w ogrodzie, rozchodzenie się dzieci do domów.

 

GRUPY MŁODSZE

6.30 – 8.00 Schodzenie się dzieci, zajęcia wspomagające prowadzone przez nauczyciela,
przygotowanie pomocy do zajęć i zabaw wspólnie z dziećmi.

8.00 – 8.20 Zabawy dowolne podejmowane przez dzieci.

8.20 – 8.30 Zabawa ruchowa.

8.30 – 9.00 Przygotowanie do śniadania, śniadanie.

9.00 – 9.20 Zajęcia dydaktyczne w sali lub w ogrodzie.

9.20 – 10.00 Dowolne zabawy podejmowane przez dzieci

10.00 – 11.30 Czynności samoobsługowe w szatni (ubieranie, rozbieranie)
pobyt w ogrodzie, spacery, wycieczki.

11.30 - 11.40 Zabawa ruchowa.

11.40 - 12.20 Przygotowanie do obiadu, obiad, czynności samoobsługowe, mycie zębów.

12.20 – 14.30 Odpoczynek poobiedni – słuchanie muzyki lub bajek, czynności samoobsługowe

14.30 – 15.10 Podwieczorek.

15.10 – 15.20 Zabawa ruchowa.

15.20 17.00 Swobodna zabawa w kącikach zainteresowań lub ogrodzie, zajęcia wspomagające
prowadzone przez nauczyciela, rozchodzenie się dzieci do domów.