KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Opłaty

Stawka żywieniowa wynosi:

śniadanie i II śniadanie - 2,10 zł
obiad - 3,50 zł
podwieczorek - 1,40 zł

Opłaty za przedszkole (czesne i wyżywienie) przyjmowane są od wtorku do piątku od 8.00 do 16.00.

Wpłat prosimy dokonywać do 25-go dnia każdego miesiąca.

Świadczenia udzielane w Przedszkolu w zakresie nauczania, wychowania i opieki realizowane są bezpłatnie w zakresie 5 godzin dziennie.
Opłata za świadczenia udzielane poza podstawą programową, dla dzieci od 3 do 5 roku życia, za każdą rozpoczętą godzinę wynosi 1 zł.
Dzieci 6 letnie realizujące obowiązek przedszkolny, w przedszkolu przebywają bezpłatnie.

 
Podstawa prawna:

Uchwała Nr X/77/11 Rady Miejskiej w Ozorkowie z dnia 26 maja 2011 roku w sprawie ustalenia opłat za świadczenia realizowane w przedszkolach prowadzonych przez Gminę Miasta Ozorków
Statut Przedszkola Miejskiego Nr 4 w Ozorkowie
Ustawa z dnia 14 grudnia 2016r. Prawo Oświatowe (Dz.U. 2019 poz.1148 ze zm.),