KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Historię tworzą ludzie. W przedszkolu czas odmierzany jest w specyficzny sposób. To dni, miesiące i lata napędzają machinę przedszkolnego świata. W tę niezwykłą perspektywę wpisują się także wydarzenia niepowszednie, dzięki którym możliwe jest dokonanie oglądu, zbudowanie refleksji nad pracą własną i przedszkola. Przedszkole Miejskie Nr 4 w Ozorkowie jest placówką XXI - nowoczesną, piękną i funkcjonalną.

Nasze przedszkole nigdy nie było jedynie miejscem czy instytucją, ale zawsze zwartą społecznością stworzoną przez pokolenia dzieci i ich rodziców, nauczycieli, którzy oddali tutaj swoje umiejętności, entuzjazm i serce.

Nie liczy się to, ile posiadasz, ale ile dajesz innym i jak się z nimi dzielisz” - ta sentencja anonimowego autora wspaniale oddaje ideę pomocy drugiemu człowiekowi, czynienia dobra i uszczęśliwiania ludzi .

Wokół przedszkola zawsze gromadziły się osoby twórcze, kreatywne, poszukujące najlepszych rozwiązań oraz otwarte i wrażliwe na potrzeby dzieci. Dzięki ich entuzjazmowi i zaangażowaniu  Przedszkole Miejskie Nr 4 jest jeszcze bardziej przyjazne, kolorowe i otwarte na nowe.

Naszą misją jest zapewnienie każdemu dziecku warunków do wszechstronnego, indywidualnego rozwoju, zaspokojenie naturalnej potrzeby poznania otaczającego świata.

Nasza strategia to : zapewnienie ciągłego rozwoju i doskonalenie jakości pracy oraz kształtowanie pozytywnego wizerunku placówki w środowisku.

Nasze główne kierunki rozwoju placówki
1. Nabywanie wiedzy o świecie przyrody poprzez inicjowanie samodzielnych działań dzieci w naturalnym środowisku.
2. Organizowanie ciekawych sytuacji edukacyjnych z zakresu wychowania przyrodniczego i proekologicznego
3. Wzmacnianie rozwoju społeczno-emocjonalnego dziecka poprzez udział w wycieczkach przyrodniczo-krajoznawczych
4. Przyzwyczajanie dzieci do pozytywnych zachowań zmierzających do ochrony środowiska.