KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa VI "Promyczki"

W grupie "Promyczki" pracują:
Nauczycielki: mgr Bogumiła Matusiak i mgr Agata Brodowska-Jaroszewicz
Woźna oddziałowa: Iwona Kuzańska


Grupa liczy 24 dzieci.
Pierwszych kilka  dni dzieci uczyły się współżyć w grupie, nawiązywały się nowe przyjaźnie i zawarto wspólny kontrakt grupy, który wszystkie dzieci podpisały i obiecały przestrzegać.
Promyczki ochoczo przystąpiły do udziału w zajęciach dodatkowych. Cała grupa pilnie uczy się języka angielskiego, uczęszcza na rytmikę, zajęcia gimnastyki korekcyjnej, religię oraz  kołach zainteresowań zgodnie z ich potrzebami i zamiłowaniem.
Dzieci chętnie przychodzą do przedszkola, zdobywają nowe wiadomości, utrwalają zdobytą wiedzę, poszerzają umiejętności. Są bardzo aktywne, lubią śpiewać, tańczyć, malować i przebywać na świeżym powietrzu. W tym roku poza zabawą czeka również nauka. Część dzieci od przyszłego roku zaczną chodzić do szkoły, tak więc panie i rodzice muszą przygotować je do tak ważnego kroku w ich życiu. Panie obiecały dzieciom w tym roku wiele wycieczek, nie zabraknie również spotkań integracyjnych z rodzicami.